Friese Politie sponsort voetbalteam

Het Marokkaanse zaalvoetbalteam RIFF uit Leeuwarden krijgt nieuwe shirts en trainingspakken van de politie Midden-Friesland.

Het team was al een jaar op zoek naar een shirtsponsor, maar kon niemand vinden. De Friese politiechef Bangma bood in een overleg tussen gemeente, Marokkaanse gemeenschap en politie aan een nieuwe uitrusting ter waarde van 2.700 gulden te bekostigen. De zeven veldspelers en de keeper worden in het nieuw gestoken. Op de borst prijkt het embleem van de politie. Verder staat er `Zo kan het ook'. Op de achterkant van de trainingspakken staat: `Politie Midden-Friesland sponsort RIFF'.

Door de nieuwe shirts te betalen hoopt de politie de verstandhouding tussen de Marokkaanse gemeenschap en de politie te verbeteren. Politiewoordvoerder Boomsma onderstreept dat met de Marokkaanse spelers is afgesproken dat ze het voetbalshirt alleen tijdens voetbalwedstrijden dragen. ,,En niet op straat, anders kan er verwarring ontstaan.''