Feestdagen 2

Dick Houwaart vindt dat er geen religieuze feestdagen bij mogen komen.Ik ben het geheel met hem eens. Toch is van de kant van de moslims gezien sprake van ongelijkheid en daarin hebben zij niet geheel ongelijk.

Wat ligt meer voor de hand dan dat de moslims hun feest vieren op een van de christelijke feestdagen? Is hetzelfde niet lang geleden gebeurd in de tijden van kerstening van Europa? Een islamitisch offerfeest zou gevierd kunnen worden op Goede Vrijdag, waarbij de inhoud ook al mooi overeenstemt: ,,O Lam van God, onschuldig/ geslacht aan `t kruis der schande/ te allen tijd geduldig/ bereid ten offerande''. De datum zou niet in acht worden genomen? Dat offer moeten de moslims er dan maar bij brengen. 't Is ook mogelijk dat de christenen een beetje water bij de wijn doen. Zij zouden hun Goede Vrijdag om het andere jaar kunnen vieren op een andere `Goede Dag', aan te wijzen door de moslims.