BLADEN

`Nieuw Nederlands mannenblad', roept het van de cover. Het tijdschrift is bijna volledig gevuld met piepkleine rubriekjes. Digitale apparaatjes, mode, avontuur auto's, films, fitness en een reepje bloot, alles wordt beschreven in maximaal tien regels. Er wordt ook iets onthuld, Marianne Timmer poseert in een doorschijnende shawl, hoofdredacteur Ammerlaan onthult zijn salarisstrookje en Bennny Jolink vertelt ons intime details over zijn lichaam. ZSM is auteur van opvallend veel artikelen en zowel de opmaak als de manier waarop alle onderwerpen oppervlakkig de revue passeren, doet denken aan een advertorial. Tot slot een ZSM-advies aan de moderne man: het leven draait niet alleen om geld, maar `blijf scherp blijf koel!

*ZSM nr. 1, ƒ7,95 introductie ƒ5

Seasons

Bij Seasons staat alles in het teken van de lente. Bloemiste Nel Venendaal maakt boeketten met veren en eierschalen. Schaapsherderin Carla Gerfin trekt met schapenkudde en bordercollies door weilandgebied onder de rook van Delft. En chef-kok van De Stenen Tafel in Borculo, Raymond Prinsen, geeft recepten van boerderijkip in zoutdeeg. Schrijfster Vonne van der Meer gaat met de redactie naar Vlieland, waar haar roman Eilandgasten zich afspeelt. Laatste redmiddel om te verjongen, een vinokuur in het gerestaureerde chateau Smith Haut Lafitte in de Bordeaux. Nieuw is Seasons tuinen, waarin aandacht wordt besteed aan moestuinuinieren. Hoofdredacteur Inez van Oord laat de lezer meekijken in haar droomborder.

*Seasons, mrt/apr 2000, ƒ9,50, in sommige kiosken ƒ12,95 in combinatie met Seasons Tuinen

Op Pad

Het buitensportblad van de ANWB komt met de tent van het jaar. Verder deel twee van de serie over bijzondere toppen in Europa van rond de 1000 meter. Dit keer in het noordwesten van Portugal: de Caramulinho, die als een 1075 meter hoog balkon boven de Serra do Caramulo uitsteekt. IJsland biedt de Askja-trail met de Odáhraun, ofwel Woestijn van de Misdaad. Een machtig decor van uitgestrekte zand- en lavawoestijnen. In Ierland wordt gekanoëd en Spanje heeft een `Vreemde Voettocht' te bieden.

*Op Pad ƒ8,95

Sla etcetera

Ze lijken op knapperige worstjes, maar ze zijn puur vegetarisch. Korianderworstjes met chilipuree, of worstjes van rijst en gruyère. Pasta is snel op tafel en het deeg is nog lekkerder als u het zelf maakt, bijvoorbeeld saffraanpastadeeg of pasta van rode bieten, een lekkere saus erover, voilá. De gezonde gemberwortel wordt op originele manier verwerkt in polentataart of auberginetempura. Gezondheidsfreaks hebben een grote keus aan lekkere adresjes in New York, niet alleen sandwichbars, maar ook adressen van biologische winkels.

*Sla etcetera, maart/april, ƒ7,95

Dolce Vita

Voor gevulde varkenspoten met broodpudding en boleten moeten we naar Dublin. in het `Magazine voor Levensgenieters' uitgebreid aandacht voor de Ierse hoofdstad. Informatieve en trekverwekkende artikelen over koffie en de Italiaanse keuken. Verder is voor de levensgenieters de Achterhoek in kaart gebracht. Kroost kan men laten dolen in het door staatsbosbeheer gerennoveerde labyrint van de familie Van Heeckeren in de buurt van Ruurlo. Volwassen wordt aangeraden te genieten van het uitzicht op de uiterwaarden bij de Oude IJsselbrug vlak voor Zutphen. Pagina's vol lichtglinsterende zandribbels proberen de actieve levensgenieter enthousiast te maken voor wadlopen.

*Dolce Vita ƒ7,95

Opzij

In het omslagartikel vertelt van het feministische maandblad Opzij vertelt actrice Yvonne van den Hurk (o.a. Pleidooi en Taxi) over vriendschap en onzekerheid. Waarom beginnen steeds meer vrouwen voor zichzelf? Elsbeth Fernhout interviewt vrouwelijke ondernemers. Langs de feministische meetlat deze maand radio- en tv-presentator Frits Spits. Altvioliste Esther Apituley vertelt hoe zij de muzikale carrière combineert met haar drie kinderen.

*Opzij ƒ8,50

Informatie voor deze rubriek kunt u sturen naar Agenda NRC Handelsblad, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam, of e-mailen naar: agenda@nrc.nl