Arbeidsbureau richt zich op 40-plusser

De arbeidsbureaus gaan zich richten op 40-plussers om hen weer aan een baan te helpen. Het ministerie wil het aantal ouderen dat deelneemt aan het arbeidsproces vergroten. Omdat de kans voor een passende baan vanaf 40-jarige leeftijd afneemt, richt de Arbeidsvoorziening zich op deze doelgroep. Arbeidsvoorziening mikt op langdurig werklozen en mensen die weer willen herintreden, maar een achterstand hebben in bijvoorbeeld het gebruik van computers. Daarnaast zijn er ook mensen die hun baan kwijt raakten na een reorganisatie van hun oude bedrijf en iets anders zoeken. Ook is er onder de 40-plussers een grote groep die in de oude werkkring is opgebrand en na langdurig thuiszitten toch weer aan de slag wil. Het ministerie van Sociale Zaken denkt dat er nog een ,,stille reserve'' is van een miljoen ouderen die aan de slag kunnen. (ANP)