SLAVEN

In de Kaukasische deelrepubliek Dagestan – een tot Rusland behorend buurland van Tsjetsjenië – heeft de Russische politie gisteren zestien Russen bevrijd die als slaven werden gehouden door een plaatselijke ondernemer.

De Russen waren aangelokt met advertenties waarin aantrekkelijk werk werd aangeboden. Eenmaal in het Dagestaanse bergdorp aangekomen moesten ze voor een door zes broers geleide houtzagerij zonder loon en vrijwel zonder eten en warme kleding bomen vellen en met de hand verslepen van het bos naar de houtzagerij op enkele kilometers afstand.

De zestien waren bij de ontdekking door de Russische politie ondervoed en vertoonden bevriezingsverschijnselen.

De politie heeft de zes broers gearresteerd, evenals twee andere inwoners van het bergdorp. Dagestan wordt geplaagd door geweld, instabiliteit, wetteloosheid en een vrijwel volledige economische ineenstorting. (AP)