Rover kost BMW ruim tien miljard

Het avontuur met het Britse Rover heeft de Duitse fabrikant BMW in zeven jaar rond de 9 miljard mark (ruim 10 miljard gulden) gekost. Dit heeft financieel directeur van BMW, Helmut Panke, gisteren tijdens de presentatie van de jaarcijfers van bekend gemaakt. De kosten van het afstoten van Rover hebben een zware stempel gedrukt op het resultaat van BMW. De Duitse fabrikant was vorig jaar ruim 6 miljard mark kwijt aan Rover, voornamelijk aan afschrijvingen op kapitaal. Hierdoor boekt het concern over 1999 een nettoverlies van 4,9 miljard mark. Zonder de bijzondere kostenpost liet het concern een winst van 1,4 miljard mark noteren, 43,5 procent meer dat het voorgaande jaar. De omzet steeg vorig jaar met 6,6 procent naar 34,4 miljard euro (75,8 miljard gulden). (Redactie Economie)