Quebec boos over Engels bij Air France

De regering van de Canadese deelstaat Quebec is woedend over een beslissing van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France om haar piloten te verplichten Engels te spreken tegen de luchtverkeersleiders op het Parijse vliegveld Charles-de-Gaulle. ,,Ik vind het schandalig'', zei Louise Baudoin, Quebecs minister van Internationale Zaken en de Franse taal, gisteren. Air France kondige vorige week aan dat de piloten Engels moeten spreken. Volgens de maatschappij is het essentieel voor de veiligheid dat alle piloten op het drukke vliegveld elkaars radiogesprekken kunnen verstaan. Baudoin zei dat ze de zaak zal aankaarten bij de Franse minister van Cultuur Catherine Tasca. ,,Als Frankrijk de wapens neerlegt, dan kun je je voorstellen wat er elders zal gebeuren'', aldus Baudoin. ,,Het imperialisme van de Engelse taal moet weten dat er grenzen zijn.'' (Reuters)