Prettig weekend

In de bus, dichtbij de chauffeur, zit een man die onafgebroken naar zijn knieën staart. Alleen als de bus een bocht maakt, kijkt hij op en vraagt: `Moet ik er al uit?' De chauffeur antwoordt daarop steevast: `Nog niet.'

Weer een bocht. `Moet ik er al uit?'

`De eerstvolgende halte.'

`Bedoel je de volgende?'

`Ja.' De chauffeur wijst.

`Ik zie hem niet.'

`Achter die vlaggestok. We hebben hem achter die stok verstopt.'

De man is opgelucht. Hij vertelt: `Ik was met Jan. En met een verpleegster. En Jan was zijn stok kwijt. Hij zei: Heb ik mijn stok nou binnen of buiten? Toen zei ik: In je broek, man!' Hij schatert. De chauffeur lacht vriendelijk mee. Als het lachen mindert, rakelt de man het vuurtje weer op. `We hebben geláchen!'

`Dat wil ik wel geloven.'

`Ik zei: In je broek, man!' Weer schatert hij. Wanneer opnieuw stilte dreigt, oppert hij: `Je moet toch wat te lachen hebben?'

`Natuurlijk', antwoordt de chauffeur. `Zo, hier moet je eruit en daar staat de 51. Prettig weekend en tot volgende week.'