Personalia

Voormalig Tweede-Kamerlid Annie Kessel is zaterdag in haar woonplaats Breda overleden. Ze was 81 jaar. De familie heeft haar overlijden gisteren bekendgemaakt. Kessel kwam in 1963 voor de Katholieke Volkspartij (KVP) in de Tweede Kamer. Ze maakte naam in de zogeheten Nacht van Schmelzer (14 oktober 1966), die leidde tot de val van het kabinet-Cals. Kessel stemde samen met drie fractiegenoten, later bekend als de groep-Aarden, tegen een motie van haar eigen fractievoorzitter. De motie haalde het toch. De val van het kabinet-Cals, waarin de christelijke partijen KVP en ARP en de PvdA samenwerkten, luidde voor de PvdA een lange periode van oppositie in. Kessel stapte later over naar de Politieke Partij Radicalen (later opgegaan in GroenLinks). In 1971 vertrok ze uit de landelijke politiek.