KPN en OTE doen eindbod op BTC

Telecombedrijf KPN en zijn Griekse partner OTE hebben een eindbod van 600 miljoen dollar (1,37 miljard gulden) uitgebracht op BTC, het telecombedrijf van de Bulgaarse staat. Een jaar geleden bood het tweetal al 510 miljoen dollar voor 51 procent van de BTC-aandelen.

,,Dit is ons laatste bod. Verder gaan we niet'', stelde KPN gisteren. De onderhandelingen met de Bulgaren kenmerken zich door wisselvalligheid. Vorig jaar kwam KPN twee keer naar buiten met het bericht dat de deal vrijwel rond was. Binnen de samenwerking met de Grieken neemt KPN een belang van 60 procent in de nieuwe gsm-licentie en 40 procent in het vaste netwerk. Het is voor het eerst dat KPN in het buitenland een meerderheidsbelang verwerft in de explosief stijgende mobiele telecommunicatiemarkt, aldus het bedrijf. (ANP)