Aparte status voetbal volgens EU niet haalbaar

Een aparte status voor het voetbal om de gevolgen van het Bosman-arrest te verzachten, zal niet op unanieme steun kunnen rekenen van de vijftien lidstaten van de Europese Unie (EU). Dat heeft de commissie gisteren laten weten. De Europese en wereldvoetbalbond zoeken naar wegen om voor het voetbal een uitzondering te maken op de regels van het vrije werknemersverkeer in de Europese Unie.

In februari pleitten voorzitter Blatter (FIFA) en diens collega Aigner (UEFA) tegenover een Europese ministersdelegatie al voor invoering van een protocol dat het voetbal een aparte positie verleent. Vooral Nederland en Denemarken zijn tegen een dergelijke uitzonderingspositie. Volgens de EU is het ,,een misverstand te denken dat alle problemen aan het Bosman-arrest te wijten zijn''. De commissie beraadt zich over andere manieren om de kleinere clubs te beschermen tegen nadelige gevolgen van het Bosman-arrest. (SID)