Sampras brakend naar overwinning op Vinciguerra

Voor de tweede keer in zijn carrière heeft Pete Sampras moeten overgeven op de tennisbaan. Net als vier jaar geleden bij de US Open ging de Amerikaan afgelopen nacht, tijdens zijn derde-rondepartij in Miami tegen Andreas Vinciguerra, over zijn nek. Het belette Sampras niet de 19-jarige Zweed te verslaan in het `vijfde grandslamtoernooi', 5-7, 7-6 en 6-4.

,,Ik sta 2-0 in dit soort wedstrijden'', merkte Sampras naderhand op. In '96 vocht hij een legendarische vijfsetter uit met Alex Corretja. Sampras was toen zo vermoeid dat zijn maag opspeelde. Hetzelfde gebeurde vannacht tegen Vinciguerra, zij het dat ditmaal het slikken van een ontstekingsremmer wegens rugklachten de boosdoener was. De als tweede geplaatste Sampras werd bij 4-3 in de derde set getroffen door het noodlot.

Patrick Rafter versloeg de Fransman Sébastien Grosjean (2-6, 6-4 en 6-3) en filosofeerde na afloop hardop over zijn pensionering. ,,Ik begin er genoeg van te krijgen'', sprak de 27-jarige Australiër. ,,Ik wil geen datum prikken voor mijn afscheid maar ik begin er aan te denken.'' Rafter is net hersteld van een zware schouderoperatie. Begin volgende maand maakt hij tegen Duitsland zijn rentree in het Davis-Cupteam van Australië.