Moslims kunnen beleggen op Internet

Moslims die hun geld volgens de regels van de islam willen investeren, kunnen terecht bij een nieuwe financiële Internetdienst: IslamiQ.com. De dienstverlening van IslamiQ.com moet aan islamitische regels voldoen. Rente en speculatie zijn verboden, net als investeringen in bijvoorbeeld gokken, alcohol, de productie van varkensvlees en `gewone' banken (die met rente werken). IslamiQ.com is onder meer een initiatief van de Nederlander Peter Farid Faisal, die een belang van 15,5 procent heeft. Het Internetbedrijf wil volgend jaar in Engeland of de Verenigde Staten naar de beurs. IslamiQ.com heeft eerder een bedrag van 6 miljoen dollar (13,6 miljoen gulden) binnengehaald van zowel westerse beleggers als The International Investor in Koeweit en de Dallah Al Baraka Groep in Jeddah. Het Internetbedrijf wil nu 50 miljoen dollar bij elkaar krijgen. (ANP)