Monsanto verkoopt zoetstoffen

Het Amerikaanse chemieconcern Monsanto heeft zijn zoetstoffen overgedaan aan de investeringsmaatschappij JW Childs Equity Partners. Ook de merknaam NutraSweet gaat over naar deze maatschappij, die in totaal 440 miljoen dollar (994 miljoen gulden) voor de overneming neertelt. Monsanto liet gisteren verder weten dat het voor 67 miljoen dollar zijn zoetstofbelangen in twee Europese joint ventures, NutraSweet AG en Euro-Aspartame SA, overdoet aan Ajinomoto Co. Het chemieconcern zette vorig jaar zijn zoetstoffen en ander consumentenproducten te koop als onderdeel van de strategie om zich te richten op de biotechnologie. Monsanto had ruim 65 procent van de wereldmarkt voor aspartaam in handen. Holland Sweetener Company, een gezamenlijke onderneming van DSM en het Japanse Tosoh, bezit 25 procent. (ANP)