Fiscus keurt overname Dordtsche en Maxwell goed

Het ministerie van Financiën heeft het bod van ABN Amro en Dresdner Bank op Dordtsche Petroleum en Maxwell goedgekeurd. Daarmee zijn de banken in staat hun bod op de aandelen gestand te doen, zo is gisteren bekendgemaakt.

De banken hadden eind vorige week ruim 85 procent van de aandelen Dordtsche aangeboden gekregen, minder dan gehoopt. De vrees was dat de belastingdienst het bod zou afkeuren als minder dan 90 procent van de stukken wordt aangeboden.

Dresdner Bank en ABN Amro hadden de aanmeldingsperiode voor aandeelhouders Dordtsche al verlengd. Hetzelfde geldt voor hun bod op Maxwell Petroleum. De banken hebben tot nu toe 92,1 procent van de aandelen Maxwell.

Dordtsche is een houdstermaatschappij die belegd heeft in aandelen Koninklijke Olie, Maxwell belegt weer in Dordtsche. Beider aandelen zijn goedkoper dan de originele `Olies'. De banken willen dat verschil verzilveren, waarbij de fiscus een deel van de winst opeist. (ANP)