Barricade tegen bouw Betuwelijn

Ongeveer twintig leden van de actiegroep GroenFront! hebben, uit protest tegen de aanleg van de Betuwelijn, vanochtend een pand van de Projectorganisatie Betuweroute in Zevenaar gebarricadeerd. De politie greep niet in.

Enkele actievoerders verschansten zich op het dak van het pand en rolden daar spandoeken tegen de aanleg van de goederenspoorlijn uit. Ook namen ze betonnen vaten mee naar boven, waarmee ze zich wilden vastketenen.

Toen de actie begon, waren er nog vijf werknemers van het Projectbureau in het pand. Die hebben het kantoor onder politiebegeleiding om ongeveer tien uur verlaten. De politie houdt op afstand de actie in de gaten.

Inmiddels hebben de actievoerders het dak verlaten en zitten ze in het gebouw. GroenFront! noemt de actie geslaagd. ,,De NS heeft een hele dag niet aan de Betuwelijn kunnen werken'', aldus een woordvoerder.

GroenFront! laat in een persverklaring weten het pand voorlopig niet te verlaten. ,,De actievoerders hebben het er wel naar hun zin en zijn daarom nog niet van plan te vertrekken'', aldus de verklaring.