Zwempak zorgt voor opschudding

Gehuld in het revolutionaire zwempak Fast Skin heeft Michael Klim gisteren in Sydney zijn persoonlijk record op de 100 meter vrije slag met éénhonderdste aangescherpt tot 48,72. Het was de eerste keer dat de Australiër in wedstrijdverband gebruik maakte van het `haaienpak' van zwemfabrikant Speedo.

Klims landgenoot, tweevoudig olympisch kampioen Kierin Perkins, uitte na afloop van het zwemgala kritiek op het pak dat het lichaam van enkels tot hals omsluit. ,,Het zwembad dreigt een laboratorium voor wetenschappers te worden'', mopperde de 26-jarige `veteraan' na zijn vierde plaats op de 400 meter vrij. De zege ging naar zijn landgenoot Grant Hackett, die net als Klim wel gebruik maakte van de wetsuit.

Perkins won in 1992 en '96 olympisch goud op de marathon onder de zwemnummers, de 1.500 meter. In tegenstelling tot de jonge garde hekelt hij technologische vernieuwingen. ,,Maar ik ben gedwongen ook zo'n pak aan te schaffen, want ik ben niet bereid mijn concurrenten een voorsprong te geven.''