Uitreiking oscars

De Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol werd vannacht in het Shrine Auditorium in Los Angeles uitgereikt aan de Amerikaanse actrice Hilary Swank (links) voor haar rol in de film `Boys Don't Cry'. De Amerikaanse acteur Kevin Spacey (rechts) won de Oscar voor beste acteur voor zijn hoofdrol in `American Beauty', die nog met vier andere Oscars werd bekroond. Hiermee was `American Beauty' de grote winnaar bij de uitreiking van de Oscars, die voor de 72ste keer plaatshad. `American Beauty', de debuutfilm van de Britse toneelregisseur Sam Mendes, was de afgelopen maanden de grote favoriet voor de belangrijkste Oscars. De enige dissonant in de triomf van American Beauty, geproduceerd door Steven Spielbergs studio DreamWorks, was dat in de categorie beste actrice Annette Bening verslagen werd door outsider Hilary Swank. (Foto Reuters)

OSCARS: pagina 9