Selectie Radio

Opium. Striptekenaar, illustrator, architect en ontwerper Joost Swarte is te gast in Opium. Voor een nieuwbouwblok in de Amsterdamse Marnixstraat maakte hij 34 glas-in-loodramen en vorige week werden vijf van Swarte's ramen met zogenaamde `zwemheiligen' geplaatst in een Bredaas zwembad. Radio 1, 20.00-22.00u

Supplement. Een muzikale tocht door de woestijnen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Muziek van o.a. Maurice Jarre, Brian Eno en Duke Ellington, afgewisseld door teksten van o.a. Bruce Chatwin, Erich Auerbach en Karl May. Radio 4, 20.02-0.00u

De Avonden. Een gesprek met advocaat-generaal Jan Leyten over zijn bundel God houdt niet van rechters. Na elf uur violiste Vera Beths over de eerste geluiden in haar leven. En de serie `Tom & Joao', het verhaal achter de legendarische langspeelplaat uit 1960 die ons de Bossanova bracht. Radio 5, 22.02-0.00u