Maasconcert besluit Euro 2000

Op zaterdagavond 1 juli, de vooravond van de finale van het het Europees Kampioenschap voetbal Euro 2000 in het Feijenoordstadion in Rotterdam, vindt op de Maas een concert plaats onder de titel `Music Without Frontiers'. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest wordt op een drijvend podium gedirigeerd door chef-dirigent Valery Gergjev en begeleidt de Amerikaanse sopraan Renëe Fleming, de blinde Italiaanse tenor Andrea Bocelli en de Franse popzangeres Lara Fabian. Tegen de achtegrond van de Erasmusbrug zullen ,,voetbalbeelden, vuurwerk, licht, krachtige visuele effecten en de nodige verrassingen'' zorgen voor een megaspektakel, aldus het Rotterdamse organisatiebureau B-produkties en evenementenproducent ID&DTV Arts and Events.

Het Rotterdamse concert is een voortzetting van de traditie om bij zulke gelegenheden een populair-klassiek concert te geven, totnutoe vaak met de `drie tenoren' Luciano Pavarotti, Placido Domingo en José Carreras. Het concert, dat van tien tot elf uur 's avonds plaats vindt, wordt door meer dan 20 landen live via tv uitgezonden en kan vanaf de Boompjes door 100.000 mensen worden bijgewoond.