Joyrider met vrachtwagen overrijdt agent

Een 36-jarige hoofdagent van de Eindhovense politie is zaterdagmorgen levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij op de autoweg A67 samen met collega's drie Duitse joyriders in een gestolen vrachtauto tot stoppen wilde dwingen. De daders, 14 en 15 jaar oud, konden bijna twee uur later in het Duitse Monheim worden aangehouden. Het trio wordt poging tot moord ten laste gelegd. Volgens de politie waren de drie tijdens de rit onder invloed van drugs. Leider van het trio is de 14-jarige Andreas B. uit Monheim, bijgenaamd `Brummi Andi'. Sinds 1998 heeft hij zeker negen vrachtwagens gestolen. Daarmee toerde hij door Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. De toestand van de agent – die armen, benen en ribben brak en zwaar hoofdletsel en inwendige bloedingen opliep – was vanmorgen stabiel, aldus de politie. Andreas en zijn twee vrienden hadden de trekker vorige week in Monheim gestolen. Daarmee reden ze zaterdagochtend even over vijf uur in de buurt van Eindhoven. De bestuurder reageerde niet op stoptekens van de politie die daarop de achtervolging inzette. De joyriders reden met de vrachtwagen de A67 op richting Duitsland. Voorbij de afslag Geldrop, op de A67, werden door de politie met drie vrachtwagens een blokkade gevormd in een poging de bestuurder van de gestolen vrachtauto tot stoppen te dwingen. Andreas stuurde dwars door de blokkade en overreed daarbij de agent. Uiteindelijk werd hij in een doodlopende straat in Monheim aangehouden.