Tienduizenden liefhebbers try outs Doe Maar

In een dag tijd hebben bijna 22.000 mensen via Internet een kaartje voor een van de zes proefconcerten van Doe Maar aangevraagd. Liefhebbers konden zich tot 12.00 uur donderdagmiddag aanmelden. Via de computer kent concertorganisator Mojo de 4530 beschikbare kaartjes toe. Uiterlijk maandag weten geïnteresseerden of ze naar een inspeelsessie van Doe Maar mogen. Mensen die door de selectie van de computer komen, krijgen per post bericht. De minder gelukkigen krijgen van Mojo per e-mail een afwijzing.

De massale belangstelling voor de kaartjes zorgde er woensdag voor dat de Internetpagina van Mojo enige tijd niet bereikbaar was. De legendarische Nederpopformatie geeft op 8 april voor het eerst in zestien jaar weer een optreden. De Vrijhof, het cultureel centrum van de Universiteit Twente, heeft de primeur. Na de zes concerten in kleine zalen, begint voor Doe Maar het grote werk in mei en juni. De formatie rond de voormalige tieneridolen Henny Vrienten en Ernst Jansz staat dan 16 keer voor een vrijwel uitverkocht Ahoy. (ANP)