Muziektalent opsporen

Dertien muziekorganisaties hebben de handen ineengeslagen om jong Nederlands talent op te sporen en te helpen. Zij hebben daartoe de Federatie Jong Muziektalent (FJM) in het leven geroepen. De FJM richt zich op kinderen vanaf acht jaar en muziekstudenten tot ongeveer 25 jaar en op alle muzieksoorten, van pop tot klassiek. De organisatie zal hen opsporen, selecteren, begeleiden en uiteindelijk presenteren. ,,Nederland kan zich hiermee mogelijk een sterkere positie op de internationale muziekmarkt verwerven'', aldus de FJM vrijdag.

Tot de organisaties die eraan deelnemen behoren Young Pianist Foundation, de Iordense Viooldagen, de stichting Jong Muziektalent Nederland, Nationaal Vioolconcours Oscar Back en de stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.Drs. J. Kruyt, oud-directeur van Twynstra Gudde is tot voorzitter van de FJM benoemd. (ANP)