CD

CLINT BLACK

Je oude hits nog eens opnemen met alleen akoestische instrumenten: al heel wat sterren hebben daar de laatste jaren, vooral financiële, successen mee geboekt. En aangezien Nashville op commercieel gebied een gehaaide reputatie heeft, is D'electrified van Clint Black een verrassing door songkeuze en de vaak jazzy arrangementen. Van de veertien nummers op deze plaat zijn er maar twee van eigen ouder werk: `Burn One Down', met een hoofdrol voor de altsaxofoon van Edgar Winter, en een door Bruce Hornsby van een fraai doorrollende cool jazz-piano voorziene versie van `No Time To Kill'. Met Waylon Jennings wordt diens vijfentwintig jaar oude kritische commentaar op Nashville `Are You Sure Hank Done It This Way' uitgevoerd, maar nu, met een knipoog, aan Jennings zelf opgehangen. Grootste surprise op deze plaat is Monty Pythons `Galaxy Song'. Co-auteur Eric Idle zingt samen met Black het `Outside Intro'.

Meer dan de helft van de nummers is gloednieuw. Blacks stem, met de metalen glans die er in doorklinkt, heeft geen groot bereik. Maar in nummers als `Love She Can't Live Without', met een loom voortkabbelende melodie, drijvend op de zachte tonen van een basharmonica, en `Who I Use To Be', ingetogen gespeeld, met introspectieve teksten, ontroert hij omdat hij zo'n moeite heeft sommige hoge noten te halen. Hoogtepunt is het met Lisa Hartman gezongen liefdesduet, de hit `When I Said I Do'.

lint Black: D'electrified. RCA 07863-67823-2