Vrij door te weinig vervangmeesters

KINDEREN OP BASISSCHOLEN in Amsterdam Zuidoost krijgen volgende week drie dagen vrij, omdat de scholen geen vervangmeesters en -juffen kunnen vinden voor zieke of vrije meesters en juffen. De schoolhoofden zijn ten einde raad. Ze weten niet hoe ze nog vervangers kunnen vinden, en sturen daarom de kinderen uit nood naar huis. Voor sommige kinderen die overdag niet thuis opgevangen kunnen worden, omdat beide ouders werken, is opvang. Maar les krijgen de kinderen die dagen niet. Sommige leerlingen zijn blij dat ze zo maar drie dagen vrij zijn, zeiden ze op de Amsterdamse televisiezender AT5. De scholen doen de actie uit protest, om de regering in Den Haag te wijzen op de problemen. Maar de minister van onderwijs, Loek Hermans, zei deze week dat hij het een slechte actie vindt. Hij vindt dat de scholen maar beter hun best moeten doen om meesters en juffen te vinden. De schoolhoofden vinden dat de ministers de meesters en juffen meer moet betalen, zodat ze les willen geven.