Titelverdediger Manchester treft Real Madrid

Titelverdediger Manchester United ontmoet Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League. De Spanjaarden, winnaar van het toernooi in 1998, spelen eerst thuis. De twee andere Spaanse vertegenwoordigers, Barcelona en Valencia, spelen tegen respectievelijk Chelsea en Lazio Roma. Barcelona speelt eerst uit, Valencia thuis. De vierde kwartfinale gaat tussen Bayern München en FC Porto, dat begint met een thuiswedstrijd. Porto en Bayern speelden in 1987 de finale van het Europa-Cuptoernooi voor landskampioenen.

De duels worden gespeeld op 4 en 5 april, en op 18 en 19 april. De finale van het toernooi om de Champions League wordt op woensdag 24 mei in Parijs gespeeld in het Stade de France. Voor de halve finales van het UEFA-Cuptoernooi lootte Arsenal vanmiddag tegen het Franse Lens en ontmoet de andere Engelse vertegenwoordiger, Leeds United, Galatasaray. De Turken spelen eerst thuis, net als Arsenal.

De vier clubs plaatsten zich gisteravond voor de halve finales die op 6 en 20 april worden gespeeld. De finale wordt op woensdag 17 mei gespeeld in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Arsenal was over twee duels in de kwartfinales te sterk voor Werder Bremen, Leeds versloeg Slavia Praag. Galatasaray en Lens schakelden de twee Spaanse vertegenwoordigers uit, Real Mallorca en Celta de Vigo.

Ray Parlour was gisteren in Bremen de grote man bij Arsenal, dat zonder Bergkamp (thuisgebleven) en Overmars (invaller) begon. De aanvallend ingestelde middenvelder bracht drie treffers op zijn naam. Parlour scoorde in het eerste halfuur twee keer. Doelman Rost liet zich in beide gevallen verrassen door een diagonaal schot, dat via de rechterpaal in het doel ketste.

Werder Bremen, dat in Londen al met 2-0 had verloren, was in de beginfase nauwelijks gevaarlijk. Na de tweede treffer van Parlour stond de Duitse ploeg voor een onmogelijke opgave. Dankzij Bode kwam Werder Bremen vlak voor de rust nog wel even terug. Hij kopte raak uit een hoekschop, die door doelman Manninger verkeerd werd beoordeeld. De Arsenal-keeper verving Seaman, die met een nekblessure aan de kant moest blijven.

Na de pauze kon Werder Bremen niet doordrukken. Maar er gebeurde vooral dankzij Arsenal nog wel van alles. Henry zorgde na een ruim uur voor 3-1 en werd kort daarna uit het veld gestuurd wegens een charge op Barten. De stand was toen al 3-2 door een doelpunt van Bogdanovic. Parlour maakte daarna `zijn' wedstrijd af: 4-2.

Leeds United kwam bij Slavia Praag niet in gevaar. De Engelse ploeg kon zich een redelijke nederlaag veroorloven na de zege van 3-0 op eigen veld. Na de openingstreffer van Kewell vlak na de rust maakte Ulich namens de Tsjechische formatie gelijk. Dezelfde speler bracht in de slotfase van het duel uit een strafschop ook de tweede treffer van Slavia Praag op zijn naam: 2-1.

Galatasaray had opnieuw weinig moeite met Mallorca. De Turkse ploeg won voor eigen publiek met 2-1 door treffers van Capone en Hakan Sukur. Carlos Dominguez deed na een uur nog iets terug voor Mallorca. Het eerste duel eindigde in een overwinning van 4-1 voor Galatasaray.

Racing Lens toonde veerkracht in het duel met Celta de Vigo, de ploeg van RKC-huurling Hoogendorp. De Spaanse club kwam in Frankrijk in de 57ste minuut op voorsprong, maar door treffers van Ismael en Nouma bereikte Lens alsnog de halve finales. Hoogendorp kon als invaller in het laatste kwartier geen hoofdrol meer opeisen. De Franse ploeg schakelde in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi Vitesse uit.