POTTER HOEKJE

Omdat de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter zo leuk zijn en zoveel kinderen ze graag lezen, willen we elke week nieuwtjes over Harry Potter in de Kinderpagina nieuwskolom zetten in dit speciale Potterhoekje.

Titel Harry Potter deel 4 bekend

OP INTERNET IS al te vinden wat de titel van deel 4 van Harry Potter wordt, dat in juli uitkomt. Het is Harry Potter and the Doomspell Tournament, dat zoveel betekent als Harry Potter en het Bezweringstoernooi. ,,Maar de officiele Nederlandse vertaling van de titel is nog niet bekend,'' zegt de woordvoerdster van de Nederlandse uitgeverij van de Harry Potter-boeken, De Harmonie. Overigens geeft schrijfster J.K. Rowling op 27 maart een interview aan honderden journalisten uit de hele wereld om over haar nieuwe boek te praten, en over de beschuldigingen dat ze ideeën voor de Potter-boeken uit een Amerikaanse boek gepikt heeft (zie elders op deze pagina).

Ook meisjes houden van Harry Potter

IK VIND DEEL 1 van Harry Potter (De Steen der Wijzen) heel leuk en spannend. En je krijgt het beeld van wat er allemaal gebeurd in je hoofd als je het leest. Deel 2 en 3 heb ik nog niet gelezen. Maar ik raad dat die net zo leuk zijn! Ik heb Pluisje, de driekoppige hond van Hagrid, die de Steen der Wijzen bewaakt, getekend(Eigen nieuws: Isabelle v/d Ouderaa, 8, Bunnik)

Peter met Potter-litteken

OMDAT DEEL 3 in de Nederlandse vertaling zo lang op zich liet wachten, zijn mevrouw Green-Hoefnagels en haar kinderen Engels gaan lezen, want `The Prisoner of Azkaban' was vorige zomer al te koop. Overigens heeft zij ook een neefje, Peter Hoefnagels die op zijn voorhoofd, onder zijn haar een litteken precies zoals Harry Potter heeft. Alleen kreeg hij het doordat bij het voetballen eene steen uit de muur viel.

Wat vond je van Harry Potters derde boek? Las je het 's nachts? Speel je z'n avonturen na? Schrijf over je Harry Potter-belevenissen aan het POTTER HOEKJE, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet naam, adres en leeftijd op je brief.