Meisje overlijdt na val onder tram tijdens ruzie

Gistermiddag is een 15-jarig Marokkaans meisje overleden nadat zij onder de tram was gekomen bij het Amsterdamse station van de Jan van Galenstraat. De val volgde op een ruzie met een groep meisjes. De politie heeft twee meisjes gearresteerd. Eén van hen is inmidels weer vrijgelaten, de ander zit nog vast op verdenking van dood door schuld. Zij wordt volgens een woorvoerder van de politie vandaag voorgeleid voor de officier van Justitie. De politie heeft het vermoeden dat het meisje tijdens de ruzie voor de rijdende tram is geduwd. Toen het meisje viel, kon de tram niet meer op tijd remmen. Na het ongeluk braken ongeregeldheden uit in de buurt. Volgens de woordvoerder zijn politiemensen in hun werk belemmerd en beledigd door scholieren. Er was volgens hem geen duidelijke reden dat de jongeren, die rond drie uur uit school kwamen, zich met het incident bemoeiden. ,,Ze wilden gewoon rottigheid'', aldus de woordvoerder. Volgens de politie is er al enige tijd onenigheid tussen groepen meisjes van verschillende scholen. Het schelden op elkaar zou onder het station zijn begonnen en door zijn gegaan op het perron. Daar zouden de meisjes ook zijn gaan duwen en trekken.