Gouden Snaai gevangen

Speciaal voor de Kinderpagina is een Gouden Snaai gevangen. De Gouden Snaai is het vliegende gouden balletje dat tovenaarsleerlingen in de Harry Potter-boeken gebruiken bij hun balspel op bezemstelen, `Zwerkbal'.

Gouden Snaaien zijn zeldzaam en moeilijk te vangen. De Kinderpagina had een exemplaar nodig als prijs voor de Harry Potter-fotowedstrijd die vorige maand op deze pagina stond. Thijs Kremer uit Groningen won toen de prijs met zijn foto's van zijn verjaarsfeestje in Harry Potter-stijl, compleet met toverdankles en Zwerkbaloefeningen op bezemstelen.

Gouden Snaaien zijn niet te koop, bijvoorbeeld in de speciale tovenaarssportbenodigheden winkel aan de Weg-Is-Weg is Londen. Ze moeten gevangen worden. Voor Dreuzels (niet-tovenaars, zoals de redactie van de Kinderpagina) is dat nog moeilijker dan voor tovenaars. Daarom zijn we blij dat het ons toch gelukt is een snaai te vangen. Voor zover bekend is het de enige Gouden Snaai in Nederland. Hij wordt in een speciaal beveiligd kistje aan Tijs Kremer (11) in Groningen gestuurd.

Het is een gaaf exemplaar, dat precies voldoet aan de omschrijving die J. K. Rowling in haar eerste boek, Harry Potter & de Steen der Wijzen geeft van de Gouden Snaai: `Hij was blinkend goud, zo groot als een forse walnoot en had kleine, fladderende, zilveren vleugeltjes.' (Zie voor meer nieuws over Harry Potter het POTTERHOEKJE rechtsonder op deze pagina).