Treinreizigers

Minister Netelenbos wil dat treinreizigers schadeloos gesteld kunnen worden voor vertragingen langer dan een half uur – ook als de oorzaak een ongeluk is bij de spoorwegovergangen.

Op de snelwegen ontstaan vrijwel dagelijks files door ongelukken en aanrijdingen die de automobilisten ook grote vertragingen bezorgen. Nooit wordt deze gedupeerden duidelijk waardoor deze aanrijding ontstond, en wie de schuld had.

De verzekering vergoedt bovendien de (all risk) verzekerde schade, dus ook van de veroorzaker van het ongeluk, zoals gekantelde vrachtwagens die het verkeer langdurig lamleggen.

Van schadevergoeding aan de gedupeerden in de file is al helemaal geen sprake, maar zelfs de voldoening – en de lering – van strafmaat voor de veroorzaker wordt hem ontzegd. Duidelijkheid hierover zou op zijn plaats zijn.

    • H.C. Renardel de Lavalette