Personeel Acordis in staking

De 150 werknemers van vezelproducent Acordis in Steenbergen hebben gisterenmiddag het werk neergelegd. Ze protesteren daarmee tegen de voorgenomen ontmanteling van het bedrijf en het uitblijven van een goed sociaal plan. Vakbonden en werknemers hadden de directie van het bedrijf een ultimatum gesteld tot woensdagmiddag twee uur. Volgens een woordvoerster van FNV Bondgenoten heeft de directie niet gereageerd. Vestigingsdirecteur J. Mulder vreest dat het bedrijf door de staking noodgedwongen eerder haar deuren zal sluiten. Door de actie kan het bedrijf niet meer aan verplichtingen tegenover haar afnemers voldoen, stelt Mulder. Afgelopen maandag was bij het bedrijf een wilde staking uitgebroken. Nu de onderhandelingen met de directie geen resultaat hebben opgeleverd, hebben de bonden zelf de staking uitgeroepen. (ANP)