INTERNET

Het aantal websites door en voor allochtonen neemt hand over hand toe. Een overzicht: www.rogervanboxtel.nl Site van minister Van Boxtel (Grotesteden- en integratiebeleid). Van Boxtel houdt iedere laatste maandag van de maand, van 20.30 tot 21.30 uur electronisch spreekuur. Wie met de minister van gedachten wil wisselen over het multiculturele politie-uniform of verplichte taallessen kan hier terecht. De site is voor de duur van een half jaar geopend.

www.vada.nl VADA (Voor Allochtonen Door Allochtonen) is een stichting die zich ten doel stelt de integratie van allochtonen in de Nederlandse samenleving te bevorderen. De site bevat volgens de makers 45.000 links. Allerhande nuttige informatie dus over landen, talen, religies en volkeren. Vele tientallen links ook naar uitzendbureaus, al dan niet voor allochtone werkzoekenden.

www.neerland.nl/multi

keuken Wie houdt niet op z'n tijd van een bord kousenband, fiskegrateng of moksi alesie? Wie van kokkerellen houdt, is hier aan het juiste adres. Recepten voor voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, salades, sauzen, nagerechten en dranken – voor elk wat wils.

www.forum.imo.nl Forum is een landelijk expertisecentrum voor multiculturele ontwikkeling. Het in Utrecht gevestigde instituut geeft jaarlijks tientallen boeken en persberichten uit, evenals het `weekblad over de multiculturele samenleving', Contrast. Op de website van Forum kunnen de persberichten worden nagelezen en boeken worden besteld.

www.multicultureel

plein.nl Een gezamenlijk project van De Digitale Stad (DDS) en de Stichting Omroep Allochtonen (STOA). Op de website worden tal van multiculti evenementen aangekondigd, kan worden gechat over het diversiteitsbeleid van Amsterdam en doorgeklikt naar tientallen kranten, nieuwsberichten, magazines in diverse landen.

www.kleurintwerk.

demon.nl Kleur in `t Werk is een stichting die zich ten doel stelt `de emancipatie van allochtone vrouwen te bevorderen'. Op de website staan interviews met allochtone vrouwen en kan worden gediscussieerd.