Golfer Woods speelt tv-wedstrijd voor 1,1 miljoen

Golfer Tiger Woods, de Amerikaanse nummer één van de wereld, speelt komende zomer in Palm Desert opnieuw een golfwedstrijd speciaal voor de televisie. Tegenstander is het 20-jarige talent Sergio Garcia uit Spanje. Televisiezender ABC zal het duel, een matchplay over achttien holes, vanaf acht uur 's avonds rechtstreeks uitzenden. Het totale prijzengeld is anderhalf miljoen dollar. De winnaar van deze `Battle of Bighorn' krijgt 1,1 miljoen, de verliezer vier ton. Ruim een miljoen gulden gaat naar een goed doel.

De 24-jarige Woods, die dit seizoen al drie toernooien heeft gewonnen, stond vorig jaar in een vergelijkbaar evenement tegenover zijn landgenoot David Duval. Woods won met 2-1. De waarderingcijfers waren indrukwekkend. Alleen de finaleronde van de Masters scoorde beter. (Reuters)