France Télécom koopt deel Mobilcom

France Télécom heeft een belang van 28,5 procent verworven in het Duitse Mobilcom voor 3,74 miljard euro (8,3 miljard gulden). Eind vorig jaar grepen de Fransen naast de Duitse aanbieder van mobiele telefonie E-Plus. KPN verwierf daarin een belang van 77,5 procent, de rest is in handen van het Amerikaanse BellSouth.

Mobilcom is voor ongeveer 40 procent eigendom van oprichter/bestuursvoorzitter Gerhard Schmidt. Zijn belang verandert voorlopig niet, maar France Télécom heeft na 2003 de mogelijkheid om zijn belang te vergroten en dan zal Schmidt aandelen verkopen. Mobilcom heeft 2 miljoen abonnees in de mobiele telefonie, ruim 3 miljoen vaste aansluitingen en meer dan een miljoen Internetgebruikers. De omzet steeg vorig jaar met 66 procent tot 2,44 miljard mark (2,75 miljard gulden). (AFP)