CAO-akkoord bij glasfabrieken

Stakende vakbondsleden zijn gisterenmiddag in meerderheid akkoord gegaan met het loonbod dat de directie van de Vereenigde Glasfabrieken dinsdag op tafel heeft gelegd. Hiermee is tevens een einde gekomen aan de estafettestaking die sinds vorige week aan de gang was. Nadat eerdere CAO-onderhandelingen waren stukgelopen, zijn directie en bonden sinds maandag weer met elkaar in gesprek. In het conflict eisten de vakbonden 4 procent, terwijl de directie aanvankelijk niet meer dan 2 procent bood. Dinsdag kwam de directie met het eindbod: een loonsverhoging van 2,25 procent op 1 april van dit jaar en eenmalig 0,75 procent op 1 december 2000. FNV Bondgenoten, De Unie en CNV Bedrijvenbond hebben het nieuwe loonbod woensdag in stemming gebracht onder de vakbondsleden. Een meerderheid van de leden ging akkoord. (ANP)