Bemanningsleden Ballast Nedam veilig

De 24 bemanningsleden van Ballast Nedam die vastzitten op de sleephopperzuiger Amsterdam in Indonesië zijn veilig. De plaatselijke autoriteiten houden het schip vast omdat zij twijfelen aan de geldigheid van de vergunning om zand te winnen in Indonesië. ,,Wij zijn volop in onderhandeling'', aldus een woordvoerster van het bouw- en baggerbedrijf uit Amstelveen. Over de pogingen van de ambassade en Ballast Nedam om bemanning en schip vrij te krijgen, wil zij verder in belang van het onderzoek niets zeggen. Recentelijk zijn er zeven bemanningsleden afgelost en teruggekeerd naar Nederland. De vervanging van de mannen heeft zich niet aan boord gemeld, maar wacht de ontwikkelingen aan wal af, bevestigt de woordvoerster. ,,Binnenkort mogen er weer een stel weg.'' (ANP)