Werkgevers ontduiken schoonmaak-CAO

FNV Bondgenoten beschuldigt werkgevers van het ontduiken van de CAO voor de Schoonmaak. Schoonmakers zouden te weinig loon krijgen. Ook toeslagen worden niet altijd uitbetaald. De vakbond gaat de komende maanden een grootscheepse controle uitvoeren. Bestuurder E. Stam weet niet hoeveel mensen te weinig krijgen uitbetaald. ,,Daar willen we met de campagne achterkomen. We roepen mensen op eens goed naar hun loonstrookje te kijken en dat te vergelijken met de CAO. Als er problemen zijn, kunnen ze ons in schakelen'', zegt Stam. Bij de bond kloppen regelmatig leden aan die klagen over het feit dat zij minder loon krijgen dan waarop zij volgens de CAO recht hebben. ,,We vinden het nu tijd om een scherp naar het probleem te gaan kijken'', aldus de FNV Bondgenoten-bestuurder. (ANP)