Nutreco koopt mengvoerfabrikant

Het agrarische concern Nutreco uit Boxmeer neemt de Belgische mengvoerfabrikant Haeck over. Volgens Nutreco past de overname in de strategie om in de Europese agrarische markt een belangrijke rol te spelen. Nutreco heeft zich de laatste jaren vooral toegelegd op de uitbreiding van de visactiviteiten. Nu lijkt het concern de aandacht weer even te richten op de eigen traditionele kernactiviteit: de productie van veevoer. Aan de basis van Nutreco staat het Boxmeerse veevoerbedrijf Hendrix. Haeck is een middelgrote fabrikant op een versnipperde Belgische markt. Het bedrijf, dat 70 werknemers telt, maakt jaarlijks 275.000 ton mengvoer. Het overgrote deel is varkensvoer. Haeck heeft twee fabrieken in het Westen van België. De omzet bedroeg vorig jaar 110 miljoen gulden. (ANP)