Máxima gaat in Brussel wonen

Máxima Zorreguieta, de vriendin van prins Willem-Alexander, verhuist begin mei naar Brussel. Dat heeft de hoofddirecteur van de Rijksvoorlichtingsdienst, E. Brouwers, gisteren gezegd tegen een aantal journalisten die aanwezig waren bij het Wereld Water Forum. Máxima gaat in Brussel werken bij een vestiging van de Deutsche Bank. In New York werkte ze ook bij een kantoor van deze bank.

Máxima wil Nederland en Europa beter leren kennen, voordat zij en Willem-Alexander eventueel zouden besluiten om te trouwen. Volgens Brouwers is dat besluit niet op korte termijn te verwachten. ,,Het gaat om een stap van verstrekkende betekenis. Die zet je niet zomaar.'' Brouwers noemt het vanzelfsprekend dat Máxima ,,een aantal zaken verstandelijk wil beredeneren'' voordat zij en Willem-Alexander het besluit nemen. Máxima vestigt zich niet in Nederland, omdat daar haar privacy niet zou zijn gewaarborgd. Edwin Smulders, fotograaf voor onder ander Weekend, zegt desgevraagd dat hij desondanks ,,zeker gaat investeren in Máxima''. Joop van Tellingen, freelancer bij Party, gaat al dagelijks naar Brussel om uit te vinden waar ze gaat wonen, zegt hij. ,,Haar appartement in New York had ik ook zo gevonden.''