Groei gebruik van Internet is explosief

Het aantal Internetgebruikers in Nederland groeit steeds sneller. Volgens de vijfde Nationale Internet Monitor, een halfjaarlijks telefonisch onderzoek, nam het aantal surfers het afgelopen jaar met 1,9 miljoen toe tot 4,7 miljoen. De toename is vier keer zo hoog als de twee periodes van een half jaar daarvoor.

De resultaten van het onderzoek zijn vanmorgen bekendgemaakt door Pro Active International, dat de steekproef uitvoerde. Ruim 6 miljoen Nederlanders hebben volgens het onderzoek een internetaansluiting. Niet iedereen maakt er gebruik van. In totaal werden 1.750 mensen van 15 jaar of ouder telefonisch ondervraagd.

Zo'n 2,5 miljoen mensen surfen dagelijks over het werelwijde web. In Europa staat Nederland in de middenmoot, aldus de directeur L. Hop van Pro Active. ,,Koplopers zijn Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. België presteert op dit gebied erg matig.'' (ANP)