`Akkoord Daimler-Mistubishi dichtbij'

DaimlerChrysler en Mitsubishi willen voor eind mei overeenstemming bereiken over een aandeel van 33,4 procent van DaimlerChrysler in de Japanse autoproducent. Dit berichten Japanse media vandaag. Een woordvoerder van Mitsubishi wil slechts meedelen dat de directie vandaag aan president Katsuhiko Kawasoe toestemming heeft gegeven een akkoord met ,,een buitenlandse autoproducent'' te sluiten. Volgens het persbureau Kyodo kan er nog deze week een officiële mededeling volgen.

De Nedcar-fabriek in het Nederlandse Born zou gemeenschappelijk bezit van DaimlerChrysler en Mitsubishi worden. Een belang van 33,4 procent zou DaimlerChrysler vetorecht geven over besluiten van de directie van Mitsubishi. De Japanse automaker zou zo feitelijk in Duits/Amerikaans bezit komen. Tegen de huidige beurskoers zou DaimlerChsrysler 2,5 miljard gulden op tafel moeten leggen. (Hans van der Lugt, Tokio)