Zwangere Madonna zet opnieuw de trend

Het Verenigd Koninkrijk heeft het hoogste aantal tienermoeders van Europa, maar de meeste aandacht gaat dezer dagen uit naar 40+ en zwanger. Na het blijde en onverwachte nieuws over premiersvrouw Cherie (45) die in mei haar vierde kind verwacht, kijkt het halve land nu met een glimlach naar Madonna, de 41-jarige popzangeres die haar villa in Miami heeft verkocht en semi-permanent in de Londense jetsetwijk Notting Hill is neergestreken.

Zij is `blij de geruchten te kunnen bevestigen' dat ze drie maanden zwanger is, vertelde de ster wier jongste single American Pie dezer dagen uit elke Londense cappucinobar schalt. De vader is een Brit: Guy Ritchie (31), de regisseur van de boevenfilm Lock, Stock en Two Smoking Barrels, met wie Madonna al geruime tijd samenleeft. Ze heeft al een dochter, Lourdes (3), die in Londen schoolgaat en die nodig `competitie' van een broer of zus moet hebben, aldus Madonna. Misschien dat Lourdes er ook een vader bij krijgt. Madonna scheidde na anderhalf jaar volgens plan van Lourdes' verwekker, gymleraar Carlo Leon, maar sluit nu een huwelijk met Ritchie niet uit. Tegen vrienden, zou ze hebben gezegd dat hij `de ware' is.

Is er sprake van een trend, of slechts van twee uitzonderlijke blikvangers? Het eerste, weet The Times. Want het aantal vrouwen dat op 40-jarige leeftijd of ouder nog kinderen krijgt, is volgens de krant in de laatste tien jaar met de helft toegenomen. Madonna vroeg gisteren vooral om `een stukje privacy in deze bijzondere tijd'. Cherie Blair gebruikt haar buik daarentegen als politieke stormram. Gisteren zei ze tijdens een toespraak te verwachten dat man Tony de volle twee weken ouderschapsverlof opneemt. ,,Het is tijd dat mannen op de werkvloer niet langer voor lief nemen dat de opvoeding van kinderen hun niet aangaat'', aldus Cherie.

    • Hans Steketee