Zeepost

Begin februari kregen we opeens nog een paar Kerstkaarten uit Nederland in onze Amerikaanse brievenbus. Ze waren zes weken eerder gepost zag ik aan het poststempel. Nu is ons dat al vaker overkomen, vooral sinds de invoering van Priority Mail in Nederland. Als er niet Air Mail of Priority op staat, keilen de sorteerders de post kennelijk subiet de boot in.

,,Nou, die klacht heeft ons verbaasd'', zegt een woordvoerder van de TPG in Amsterdam. Hij erkent dat er wat problemen zijn geweest met de feestdagenpost maar het komt anders niet voor.

Inmiddels hebben we vorige week nog meer Nieuwjaarspost gehad. Dank je wel, Peter en Maartje! Ook bereikte ons een uitnodiging, afgestempeld op 28 december, voor een receptie in Amsterdam op 21 januari. Deze laatste poststukken hadden begin februari bezorgd moeten worden, maar ze lagen misschien in een hoekje van het ruim. Kennelijk zijn ze nog een keer heen en weer geweest met de boot.