Rustperiode voor Pantani

Marco Pantani heeft zijn rentree in het wielerpeloton opnieuw uitgesteld. De Italiaan meldde zich gisteren af voor de Internationale Wielerweek die morgen begint.

De voormalige winnaar van de Tour en de Giro heeft in een open brief aan zijn ploegleider Giuseppe Martinelli laten weten dat hij een periode van rust inlast. Hij heeft niet aangegeven hoe lang die zal duren. ,,Ik heb behoefte aan een pauze'', schrijft Pantani. ,,Op dit moment ben ik fysiek in staat om te koersen, maar ik maak een moeilijke periode door. Ik lijd innerlijk. Ik wil in het wielrennen terugkeren met oprechtheid en enthousiasme. Ik kan niet zeggen hoe lang de onderbreking zal duren.''

Pantani maakte vorige maand na een afwezigheid van acht maanden weer zijn opwachting in een internationale wedstrijd. Hij verliet de Ronde van Valencia wegens vermoeidheid al na twee etappes. Daarna meldde hij zich af voor de Clasica de Almeria. Wegens spit verscheen `de piraat' niet aan de start in de Ronde van Murcia. (ANP)