Overholland in Stedelijk

Museum Overholland krijgt meer ruimte toebedeeld in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De komende maanden zullen behalve in een zaal naast de Erezaal ook werken uit deze particuliere verzameling gepresenteerd worden in het Prentenkabinet van het Stedelijk.

Museum Overholland, van 1987 tot 1990 als museum voor tekenkunst gevestigd in een villa naast het Van Gogh Museum, brengt vanaf 1 april a.s. een uitgebreide selectie (zelf)portretten onder de titel Face to Face (t/m 18/6). Het gaat nu niet, zoals de afgelopen maanden, over aanvullende werken op papier van één enkele kunstenaar aan wie het Stedelijk ook schilderkunstig aandacht besteedt, maar om een zo'n honderd bladen van circa 55 verschillende kunstenaars, onder wie Erik Andriesse, Louise Bourgeois, William Copley, Thierry de Cordier, Bruce Nauman en Gerhard Richter. De collectie van Museum Overholland bestaat uit zo'n 1.500 bladen. Vorig jaar oktober al maakte het Stedelijk bekend deze privé-collectie de ruimte te geven.