Excuses van de paus 2

Het is niet goed of het deugt niet. Zo kun je het best die typisch Nederlandse reacties omschrijven op het `mea culpa' van de paus. Deze man kan, ja zelfs mag geen goed doen.

NRC Handelsblad, dat zichzelf nog weleens afficheert als verlicht anti-katholiek, voert weer een hele schare van deskundigen op die het allemaal weer beter weten (13 maart). Die allemaal weer teleurgesteld zijn, die zich allemaal weer tekortgedaan voelen. Die allemaal weer van de gelegenheid gebruikmaken om hun minachting voor de paus en wat hij vertegenwoordigt tentoon te spreiden. Het zijn weer de typische calvinistische azijnpissers en terpetijndrinkers die aan het woord komen.

De neerbuigende houding van al die reacties culmineert in de lompheid van cartoonist Frits Müller.

    • Cor Wijtvliet