Wereldrecord van Wotherspoon op 1.000 meter

De Canadese wereldkampioen sprint Jeremy Wotherspoon heeft zaterdag in Calgary zijn eigen wereldrecord op de 1.000 meter verbeterd. De schaatser kwam op zijn thuisbaan tot 1.08,35 minuut. Zijn oude toptijd stond sinds begin dit jaar op 1.08,49, eveneens in Calgary geschaatst. Jan Bos, die naar Canada was gegaan met het doel de records op de 1.000 en 1.500 meter te verbeteren, slaagde niet in zijn opzet. De Nederlandse sprintkampioen kwam tot 1.08,72. De Canadees Steven Elm verbeterde het wereldrecord op de incourante drie kilometer. Met zijn tijd van 3.43,76 haalde hij bijna anderhalve seconde van zijn eigen wereldrecord af. Jochem Uytdehaage reed in Calgary de grote vierkamp. Hij behaalde een puntentotaal van 153.397. Op de wereldranglijst aller tijden maakte de Utrechter een sprong naar de vierde plaats, achter Rintje Ritsma, Gianni Romme en Ids Postma.