`Vervolging Clinton niet uitgesloten'

President Clinton kan nog altijd in staat van beschuldiging worden gesteld in verband met de affaire-Lewinsky. Dat heeft de onafhankelijke aanklager, Robert Ray, gisteren gezegd op de Amerikaanse televisie. Ray, die in oktober Kenneth Starr opvolgde, is belast met de afronding van alle onderzoeken tegen Clinton. Vorige week bracht hij zijn eerste rapport uit, waarin hij vaststelde dat in het zogenoemde Filegate-schandaal geen strafbare feiten zijn gepleegd. Die affaire draaide om 900 vertrouwelijke FBI-dossiers, onder meer over vooraanstaande Republikeinen, die in het Witte Huis opdoken. De aanklager zal naar verwachting in juli rapport uitbrengen over de manier waarop de Clintons in 1993 medewerkers van het reisbureau van het Witte Huis ontsloegen (Travelgate). Een derde rapport zal gaan over de Whitewater-affaire, de onroerendgoed-transactie van de Clintons die de aanleiding was voor de benoeming van een onafhankelijke aanklager. Een vierde en laatste rapport zal ingaan op de affaire-Lewinsky. Ray heeft daarvoor extra juristen aangenomen en onderzoekers van de FBI bij het onderzoek betrokken.