Selectie Radio

Opium. Uitvoering van de door de Nederlandse muziekhistoricus Rob van den Hilst ontdekte Fantasia, een tot dusver onbekend werk van Johann Sebastian Bach. Van der Hilst ontdekte het stuk dat door clavecinist Pieter Jan Belder wordt gespeeld in een Engelse bibliotheek. Verder Rudie Kagie over zijn boek De verboden Saxofoon en docent klassieke talen Jaap Torenaar over de expositie Asterix en Obelix. Radio 1, 20.04-22.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van Tweede-Kamerlid voor de PvdA Gerrit Valk een speurtocht naar de jiddische zanger Ben-Zion Witler over wie bijna niets bekend is. Verder het eerste geluid van bioloog en schrijver Tijs Goldschmidt. Radio 5, 22.02-24.00u.

Spiegels. Portretten van de familie van de twee zwaarst gestraften in de zaak Meindert Tjoelker welke in september 1997 bij zinloos geweld om het leven kwam. De daders kregen 16 maanden cel. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.