Samenwerking Siemens en Mannesmann

Het elektronicaconcern Siemens is van plan om met het telecommunicatiebedrijf Mannesmann samen 's werelds grootste toeleverancier te worden van elektronische systemen voor auto's en vrachtwagens. Dat hebben ze vandaag bekend gemaakt. Siemens en Mannesmann hebben een joint venture opgericht waarin ze beide een aandeel hebben van 50 procent. In die joint venture brengen Siemens en Mannesmann ieder hun eigen activiteiten op het terrein van auto-elektronica onder. De gezamenlijke onderneming, die op 1 juli operationeel wordt, krijgt een omzet van ongeveer 7 miljard euro en biedt werk aan 50.000 mensen. De nieuwe onderneming gaat Atecs Siemens Automotive heten. Het management van Siemens en Mannesmann wil dat de nieuwe onderneming over vijf jaar haar omzet heeft verdubbeld. (Reuters)